Modelarea stresului în echipă

Triumfă în lupta cu stresul și descoperă abordările sănătoase de gestionare.

Înscrie-ţi echipa aici

De ce este nevoie de un atelier de gestionare a stresului?

Orice job presupune, aproape întotdeauna, relaționarea cu una sau mai multe persoane. Stresul profesional este generat şi modelat într-o măsură mai mică sau mai mare de toate persoanele implicate.

Acestea sunt motivele pentru care e nevoie de o abordare coerentă privind gestionarea stresului din partea tuturor celor implicaţi, ci nu doar a unei singure persoane. Astfel, întreaga echipă trebuie să conștientizeze și să înțeleagă factorii declanșatori ai stresului, modalitățile de gestionare pe termen scurt și soluțiile care se pot aplica pe termen lung.

Gestionarea optimă a stresului nu se bazează exclusiv pe o singură strategie. Efortul colectiv este motorul care contribuie la identificarea și rafinarea celor mai potrivite soluții pentru echipă, în funcție de particularitățile locului de muncă și al sistemului din care fac parte.

Am gândit și pregătit acest atelier ca o incursiune în lumea stresului și a comportamentelor și atitudinilor sănătoase. În cadrul acestuia, echipa are șansa de a trăi o experiență comună și de a se conecta la nivel emoțional, aspect care facilitează o mai bună înțelegere a situațiilor de stres care îi afectează pe toți.

Care sunt avantajele atelierului pentru gestionarea stresului?

  • Conştientizarea procesului de declanşare, amplificare, modificare şi diminuare a stării de stres.
  • Identificarea unor modalităţi practice de modelare a stresului și înțelegerea rolului rutinelor sănătoase.
  • Exersarea comunicării asertive ca modalitate de gestionare a stresului și elaborarea unor soluţii proprii pentru atingerea echilibrului muncă-viaţă personală.

Cine susține atelierele de gestionarea stresului?

Paraschiva Căpraru este psihoterapeut și trainer cu peste 16 ani de experiență în domenii precum educaţie, consiliere psihologică și formarea adulţilor. A absolvit Facultatea de Psihologie din cadrul Universității București și cursurile de formare în psihodramă.

Este interesată de noutățile legate de psihicul uman și modul în care oamenii acționează în diferite contexte, iar în prezent urmează cursurile de formare în psihanaliză.

Scopul atelierului și modalitatea de desfășurare

Unele dintre dificultățile majore privind adoptarea unor noi comportamente la locul de muncă sunt multitudinea de factori care intervin în activitățile zilnice și scepticismul colegilor la noutate. De aceea, scopul atelierului este facilitatea înțelegerii nivelului de stres pe care atât tu, cât și colegii tăi îl experimentați și găsirea celor mai bune soluții pentru gestionarea lui.

Timp de două zile, veţi lua parte la activități individuale și de grup care vor facilita procesul de conștientizare a factorilor declanșatori de stres, a modului cum sunt gestionați de către echipă și veţi face diferența între mentalitatea flexibilă și cea rigidă cu privire la stres.

De asemenea, comportamentele exersate în cadrul atelierului vă vor ajuta pe tine și colegii tăi să adoptați mai ușor atitudinile dorite la locul de muncă.

Cui se adresează cursul?

Oricărei echipe interesate de conștientizarea situațiilor de stres și de identificarea modalităților prin care acestea pot fi controlate.

Înscrie-ţi echipa aici

Care sunt beneficiile atelierului de gestionare a stresului pentru echipă?

  • 1 Înțelegerea faptului că stresul este resimțit de către toți membrii echipei, la intensități diferite;
  • 2 Identificarea acelor comportamente care acutizează stresul la nivel de echipă, chiar dacă la nivel individual ele ar putea fi mecanisme de gestionare a stresului;
  • 3 Conștientizarea necesității unei înțelegeri la nivelul echipei privind modalitățile optime de gestionare a stresului;
  • 4 Descoperirea echipei ca mediu de modelare a nivelului de stres resimțit;
  • 5 Explorarea de noi modalități de modelare a stresului;
  • 6 Înțelegerea scopului rutinelor sănătoase;
  • 7 Descoperirea celor mai bune strategii de gestionare a stresului.

Experiența trainerului

Pentru Paraschiva Căpraru, aplicarea rezultatelor cercetărilor din psihologie şi neuropsihologie în activitatea de zi cu zi este o preocupare constantă. Fiecare atelier susţinut de ea cuprinde inserţii din domeniul fascinant al minţii umane.

Impresiile pozitive legate de limbajul simplu folosit pentru a transmite noțiuni complexe au încurajat-o să creeze acest atelier. Dorința Paraschivei este de a-i ajuta pe cei din jur să se înţeleagă mai bine pe ei înşişi cu scopul creşterii şi dezvoltării personale.

Activitatea ei se bazează pe o foarte bună cunoaştere a proceselor de grup şi un mod inedit de a transforma participanţii în persoane active. În acest fel, ei contribuie la procesul de învăţare, explorare şi susţinere în dobândirea de noi cunoştinţe, deprinderi, dar mai ales a unor noi perspective.

Învață să gestionezi cu succes stresul și să adopți comportamente sănătoase!

Stabilirea zilelor și a locului de derulare vor fi stabilite de comun acord cu managerul echipei. Durata atelierului este de 2 zile.