Pregătirea individuală și lucrul în echipă din perspectiva feedback-ului primit

Pregătirea individuală și lucrul în echipă din perspectiva feedbackului primit

M-am gândit ca, pentru ultimul articol din acest an, să-i dau cuvântul din nou fiului meu, Stelian. Dragostea lui pentru sport l-a ajutat să înțeleagă lucruri legate de echipă și performanță într-un mod direct, experiențial.

Iar capacitatea lui de a descrie totul în cuvinte mă fascinează, motiv pentru care mă bucur că a mai scris despre acest subiect și cu alte ocazii și am aflat cum arată o echipă prin ochii unui adolescent.

Lucrul în echipă și atingerea performanței

Iată ce mi-a mărturisit Stelian:

,,Echipa e un grup de oameni care derulează muncă împreună pentru atingerea unui scop comun, fiecare având deprinderi, atuuri, probleme, dar și propria experiență.

Mulți ar spune că există echipe bune și echipe rele. Eu sunt de părere că ele se împart în echipe orientate către pregătire continuă și performanță și echipe care așază pregătirea la și altele în demersul lor de obținere a performanței.

Pregătirea unei echipe implică atât activități derulate împreună, cât și pregătirea pe care o derulează fiecare membru în parte. Iar un aspect este că fiecare membru trebuie să-și rezerve timp pentru a-și evalua performanța.

Raportându-mă la experiența personală din sportul de echipă pe care l-am practicat, pot spune că nu numărul de antrenamente determină evoluția și performanța echipei. Da, antrenamentele sunt benefice pentru a da naștere noilor idei și pentru a fixa idei vechi.

Însă e nevoie ca, după fiecare antrenament (întâlnire de echipă) să fie identificate lucrurile realizate bine și cele care necesită îmbunătățiri. Conștientizarea acestor două aspecte conduce la obținerea progresului dorit.

Importanța feedback-ului pentru îmbunătățirea lucrului în echipă

În același timp, feedback-ul primit de la ceilalți membrii ai echipei este foarte important pentru  evoluția echipei.

Poate fi greu să accepți părerile negative. Dar de cele mai multe ori, nu sunt spuse cu rea intenție. Ci cu scopul de a-ți semnala ceva ce ar putea fi îmbunătățit la propriul mod de lucru.

Cum am menționat mai sus, comunicarea este importantă în echipă. Și mai este important și cadrul de lucru în echipă. Fiecare membru, la rândul lui, poate da feedback-uri pozitive sau negative, cu scopul îmbunătățirii rezultatelor individuale și de echipă.

Ar putea fi mai comod ca fiecare membru să-și vadă de treaba lui. Să nu muncească în plus, să nu fie deschis la noi opinii sau să nu-și exprime părerea. Dar comoditatea, nu duce la evoluția echipei și creează un mediu monoton, lipsit de chef de muncă.

Așa că-ți propun să te deschizi mai mult, să găsești în tine curajul de a-ți exprima părerea și, totodată, să profiți de părerile membrilor echipei pentru a evolua, atât tu ca persoană, cât și voi toți, ca echipă.”

Revin la butoane 🙂

Evoluția echipei, cel mai important scop comun

Orientarea către performanță a echipei are în centru dorința de auto-depășire și de urmărire, atât a binelui propriu, cât și a binelui comun.

Curs pentru dezvoltarea echipei tale

Inteligență Socială și Emoțională pentru Manageri

Vezi Detalii

Există multe forțe care acționează în interiorul fiecărui om, dar și în interiorul echipei. Orientarea către binele propriu și, în același timp, către binele comun, asigură o utilizare a acestor forțe către o direcție care susține creșterea și dezvoltarea.

Conștientizarea punctelor forte și a ariilor de îmbunătățit, observarea progresului, oferirea și primirea feedback-ului sunt elemente necesare pentru a trăi echipa ca un mediu în care-ți dorești să revii după vacanță cu drag.

Fii la curent cu noutățile