Curs Puterea Voinţei

Triumfă în lupta cu tentația, tergiversarea și nehotărârea

Inscrie-te

Învaţă cum funcţionează mintea ta pentru a deveni ceea ce îţi doreşti

Ne dăm seama uneori că, dincolo de circumstanţele exterioare, multe dintre nereuşitele noastre se datorează unor acţiuni personale care par să contrazică dorința iniţială.

Cel mai important instrument pe care îl avem la îndemână pentru a schimba lucrurile suntem noi înșine. Mai exact, capacitatea de a reflecta asupra a ceea ce facem ne ajută să ne îndeplinim obiectivele.

Testul bezelei, unul dintre cele mai vestite experimente de psihologie, derulat de Walter Mischel la Grădiniţa Bing a Universtăţii Standford, ne oferă indicii despre puterea autocontrolului ca predictor pentru succesul în viaţă. Acesta s-a bazat pe măsurarea duratei amânării satisfacţiei imediate pentru obţinerea unei satisfacţii mai mari obținută mai târziu.

De aceea, avem nevoie să înțelegem factorii care ne influenţează pentru a face schimbări, dar şi de un mediu stimulant care să favorizeze explorarea proprie.

Am gândit acest curs ca o incursiune în lumea ştiinţei despre voinţă. Pentru că dacă ştim, ne temem mai puţin şi devenim mai curajoşi în a realiza ceea ce ne dorim.

Cum dobândești puterea voinţei?

 • Înveți mai multe detalii despre cum funcţionezi ca persoană şi cum interacţionează cele două sisteme: cel orientat spre satisfacţii imediate şi cel orientat spre îndeplinirea obiectivelor pe termen lung.
 • Înţelegi diversele procese interne care se petrec de cele mai multe ori fără să îți dai seama şi care influenţează nivelul autocontrolului prin scăderea autodisciplinei şi empatiei.
 • Analizezi ceea ce simţi şi gândești în legătură cu tentaţiile care te împiedică să ajungi acolo unde îți dorești și înveți să alegi în mod conștient ce este mai valoros pentru tine.

Cine susține cursul „Puterea Voinței”?

Paraschiva Căpraru are o experiență diversificată și peste 16 ani de activitate în domenii precum educaţie, consiliere psihologică, formarea adulţilor și psihoterapie. A absolvit Facultatea de Psihologie din cadrul Universității București și cursurile de formare în psihodramă.

Este interesată de noutățile legate de psihicul uman și modul în care oamenii acționează în variate contexte, iar în prezent urmează cursurile de formare în psihanaliză.

Scopul & Agenda
Cursului

Scopul acestui curs este să cunoști modalități practice de stimulare a vointei prin care să rămâi concentrat pentru a realiza planurile importante pentru tine.

Prin intermediul jocului de rol, vei avea ocazia să te descoperi și să înțelegi procesele psihologice implicate în manifestarea voinţei.

De asemenea, situațiile pe care le vei experimenta te vor ajuta să acumulezi cunoștințe din neuroștiință, să te autocunoști și să gestionezi mai bine tendinţele care îţi pun în pericol atingerea obiectivelor.

 • Impulsivitate și înțelepciune;
 • Atașamentul securizant - bază pentru creșterea autodisciplinei;
 • Autoobservarea ca modalitate de combatere a stimulilor puternici;
 • Gestionarea nivelului de stres;
 • Modalități de îndeplinire a obiectivelor pe termen lung;
 • Diferențierea între dorință și fericire;
 • Autocritica și autocompasiunea;
 • Paradoxul interdicțiilor.

Cui se adresează cursul Puterea Voinței?

Oricărei persoane interesate de identificarea unor soluţii noi la o problemă veche privind gestionarea unei schimbări necesare.

Inscrie-te

Care sunt beneficiile tale în urma participării?

 • 1 Însușirea modalităților de înlocuire a unor obiceiuri nesănătoase cu altele noi;
 • 2 Înțelegerea modalităților de păstrare a concentrării și de depășire a provocărilor;
 • 3 Conștientizarea emoțiilor și a gândurilor pe care le ai atunci când te confrunți cu tentațiile și tergiversarea;
 • 4 Explorarea de noi modalități de gestionare a stresului;
 • 5 Înțelegerea celor mai bune strategii de antrenare a voinței;
 • 6 Gestionarea optimă a situațiilor ispititoare;
 • 7 Exersarea autocontrolului într-un mod practic.

Experiența trainerului

Pentru Paraschiva Căpraru, aplicarea rezultatelor cercetărilor din psihologie şi neuropsihologie în activitatea de zi cu zi este o preocupare constantă. Fiecare curs susţinut de ea cuprinde inserţii din domeniul fascinant al minţii umane.

Impresiile pozitive legate de limbajul simplu folosit pentru a transmite noțiuni complexe au încurajat-o să creeze acest curs. Dorința Paraschivei este de a-i ajuta pe cei din jur să se înţeleagă mai bine pe ei înşişi cu scopul creşterii şi dezvoltării personale.

Activitatea ei se bazează pe o foarte bună cunoaştere a proceselor de grup şi un mod inedit de a transforma participanţii în persoane active. În acest fel, ei contribuie la procesul de învăţare, explorare şi susţinere în dobândirea de noi cunoştinţe, deprinderi, dar mai ales a unor noi perspective.

,,Paraschiva este acel trainer care te învaţă lăsându-ţi impresia că şi ea de fapt a învăţat în acelaşi timp cu tine, că aţi descoperit totul împreună! Este foarte bine pregătită, profesionistă, empatică, altruistă şi dedicată muncii sale şi, mai ales, celor pe care îi îndrumă în aventura cunoaşterii și în procesul de transformare personală şi profesională. Schimbarea e în noi, însă de cele mai multe ori e nevoie de cineva special care să ne ajute să vedem potenţialul nostru, să descoperim instrumentele potrivite, dar mai ales atitudinea potrivită!” Preda Ani, Profesor

Perioada de desfășurare:

20 Septembrie-22 Noiembrie

Localitate: BUCUREȘTI

TARIF

100 de lei/sesiune, 1000 de lei în total dacă înscrierea are loc până la data de 31 august.

120 de lei/sesiune, 1200 de lei în total dacă înscrierea are loc după data de 31 august.

Durata cursului: 20 de ore, fiecare sesiune având loc în fiecare zi de joi începând cu data de 20 Septembrie în intervalul 18.30-20.30.

Detalii de plată: Pentru rezervarea locului este necesară achitarea prin transfer bancar a 300 de lei dacă înscrierea are loc până la data de 31 august, respectiv 360 lei dacă înscrierea se efectuează după data de 31 august, în baza facturii de avans. Diferența va fi plătită până la dată începerii cursului.

Devino cea mai bună versiune a ta și atinge-ți obiectivele!

Înscrie-te la curs şi află cum poţi manifesta puterea voinţei în viaţa personală şi profesională.

  Perioada de desfășurare:

  4 septembrie - 23 octombrie

  Pentru această sesiune înscrierile au luat sfârșit.

  Înscrie-te în lista de așteptare pentru următorul curs și fii prima persoană care își rezervă un loc.