Curs de Inteligență Socială și Emoțională pentru Manageri

Atrage oamenii talentați în echipa ta!

Dezvoltă-ţi competențele de
inteligență socială și emoțională

Într-o lume a schimbărilor rapide poți întâmpina dificultăți în atragerea persoanelor valoroase în echipa ta și menținerea lor pe termen lung.

Și totuși, cum poți să gestionezi cu succes aceste situații? Capacitatea de a fi conştienţi de propriile emoţii, dar şi a celor din jur, de a le gestiona optim şi de a crea şi menţine relaţii de încredere, sunt competențele care fac diferența dintre manageri.

Știm că orice lider își dorește să atingă obiectivele stabilite. Astfel, am creat un curs special concentrat pe dezvoltarea competențelor de inteligență socială și emoțională care să faciliteze mobilizarea echipei pentru atingerea lor.

,,Cunoscând-o pe Paraschiva, am mers cu aşteptări mari la cursul de Inteligenţă Emoţională. Aşteptările mele includeau autocunoaştere, autoanaliză şi informaţii noi. Fără să mă surprindă, asta am şi primit pe parcursul şedinţelor de curs: am devenit o versiune mai bună a mea, am acumulat cunoştinţe şi instrumente de management clare şi foarte bine structurate, care pentru mine s-au dovedit a fi de nepreţuit. Mai mult, am cunoscut oameni din alte domenii profesionale, cu care am făcut schimb de experienţă, cu care m-am sfătuit şi cu care m-am împrietenit. Mulţumesc dragi colegi, mulţumesc Paraschiva!" Amalia Stanciu, Coordonator Birou Aprobări HR, Oracle

Cui se adresează cursul?

Dacă deții unul dintre rolurile de: manager, trainer, formator sau coordonator de echipe şi îţi doreşti ca lucrul cu oamenii să devină o activitate care îţi aduce încântare şi rezultatele dorite, acest curs este pentru tine.

Inscrie-te

Cum dobândești aceste competențe?

 • Te invităm să descoperi care sunt competențele de inteligență socială și emoțională și să le dezvolți pe parcursul mai multor sesiuni. Acest curs facilitează procesul de învățare prin conștientizare și reflectare a emoțiilor proprii și ale celor din jur.
 • Grupul de curs va constitui mediul de învățare și experimentare a unor experiențe unice de feedback și suport pentru fiecare membru al său.
 • La finalul cursului, vei deţine competenţele de inteligenţă socială şi emoţională pentru a lucra eficient în echipă: auto-conştientizare, gestionarea sinelui, conştientizarea emoţiilor persoanelor din jurul tău, gestionarea relaţiilor din echipă şi luarea deciziilor responsabile.

Cine susține cursul?

Paraschiva Căpraru are o experiență de peste 16 ani în domeniile: educaţie, consiliere psihologică, recrutare, training, consultanţă, formarea adulţilor, consiliere profesională, psihoterapie, precum și vaste cunoștințe în ceea ce privește coordonarea grupurilor. Este absolventă a Facultăţii de Psihologie, Universitatea Bucureşti, şi a cursurilor de formare în psihodramă.

Deţine un certificat în sociodramă şi este atestată pentru utilizarea instrumentelor de evaluare a persoanelor şi grupurilor Human Synergistics. În prezent, este înscrisă la cursurile de formare în psihanaliză.

,,Cursul este o călătorie curajoasă și plină de emoții pozitive în descoperirea ta ca persoană, manager, coleg de muncă, partener de viață. Partea de teorie este o componentă importantă a cursului urmată de modul cum aplicăm conceptele în viața de birou, cea de familie și în timpul liber. Paraschiva este un trainer grozav care face posibilă trecerea prin palierele de emoții personale și profesionale. Pe parcursul cursului am avut o discuție cu mine despre mine, despre emoțiile care mă încearcă în diferite situații și mai ales despre recunoașterea și etichetarea lor." Cătălin Bădănău, General Manager EEC Centre România

Scopul & Agenda
Cursului

Scopul cursului este să te observi şi să descoperi noi modalităţi de gestionare a propriilor emoții şi a celor existente în echipa ta pentru a-ți îmbunătăți atât performanțele personale, cât și pe cele ale echipei tale. Prin intermediul jocului de rol, vei avea ocazia de a te descoperi și înțelege procesele psihologice implicate în management.

De asemenea, situațiile pe care le vei experimenta te vor ajuta să integrezi sfera rațională a obiectivelor profesionale și latura emoțională, motivațională și morală.

 • Definirea inteligenței sociale și emoționale, importanţa ei în leadership, cele 5 competenţe ale inteligenței sociale și emoționale;
 • Auto-conştientizare, cele 6 emoţii de bază, gestionarea propriilor emoţii, cele 4 zone emoţionale, regula de 5 secunde;
 • Conştientizarea emoţiilor celorlalţi, empatie, asertivitate;
 • Gestionarea relaţiilor din echipă, tensiuni, conflicte;
 • Luarea deciziilor în mod responsabil;
 • Inteligență socială și emoțională în recrutare, identificarea nevoilor candidatului, angajamentul reciproc;
 • Inteligență socială și emoțională în formarea şi dezvoltarea echipelor;
 • Încheierea cursului, feedback cursanţi și trainer.
,,Cursul de Inteligenţă Emoţională a fost practic şi folositor. Informaţiile primite au ajutat la „şlefuirea” mea, ca om şi apoi, ca manager. Recomand acest curs tuturor celor ce doresc să îşi îmbunătăţească abilităţile manageriale sau au nevoie doar de confirmări că se îndreaptă în direcţia dorită." Smaranda Iordache, School Coordinator, Logiscool Bucureşti

Cui se adresează cursul?

Dacă deții unul dintre rolurile de: manager, trainer, formator sau coordonator de echipe şi îţi doreşti ca lucrul cu oamenii să devină o activitate care îţi aduce încântare şi rezultatele dorite, acest curs este pentru tine.

Inscrie-te

Care sunt beneficiile tale în urma acestui curs?

 • 1 Însușirea modalităților practice de gestionare optimă a emoțiilor;
 • 2 Conștientizarea importanței emoțiilor pentru coordonarea eficientă a unei echipei sau a unui grup;
 • 3Explorarea a noi modalități de interacțiune și dobândirea unor perspective diferite;
 • 4Gestionarea cu succes a situațiilor tensionate;
 • 5Identificarea cu ușurință a soluțiilor adecvate în funcție de context;
 • 6Înțelegerea proceselor psihologice implicate în management;
 • 7Deprinderea acestor competențe într-un mod practic;
 • 8Beneficiezi de două sesiuni de consiliere individuală în valoare totală de 500 lei, în mod gratuit.

Experiența trainerului

Paraschiva Căpraru a aflat despre importanţa emoțiilor în procesul de învăţare şi coordonare a oamenilor încă din perioada în care studia la Şcoala Normală ,,Alexandru Vlahuţă”. Dacă o lecţie predată nu stârnește emoţii pozitive, în mod sigur nu va genera modificări de comportament şi nici nu va facilita însușirea acelor cunoștințe de către audiență.

Experienţele profesionale ulterioare i-au validat această intuiţie: dacă oamenii se simt obosiţi, plictisiţi sau nesiguri, este puțin probabil ca ei să experimenteze noi modalităţi de gândire şi acţiune. Paraschiva a pus în practică competenţele de inteligenţă socială şi emoţională atât în mediul corporatist, în cel non-guvernamental, cât și în lucrul cu adulţii și copiii.

Feedback-urile pozitive primite de fiecare dată sunt cele care au încurajat-o să susțină acest curs la o scară mai largă.

„Deşi am început un proiect de 6 luni, lucrăm deja împreună de 1 an şi jumătate. De ce? Pentru că atunci când rezultatele apar, nu vrei să te opreşti! Paraschiva are o expertiză de top în dinamica grupurilor, o abordare foarte pragmatică şi abilitatea de a transforma mesaje și cunoștințe complexe în instrumente simple şi uşor de implementat, cu rezultate rapide.” Adina Asoltanei, Head of Learning & Development, Metropolitan Life Romania

Perioada de desfășurare:

7 Februarie - 11 Aprilie 2023

Locație: ONLINE, ZOOM

TARIF

3800 LEI

Durata cursului: 25 de ore, fiecare sesiune având loc în fiecare zi de Marți începând cu data de 7 Februarie 2023, în intervalul 18:00 - 20:30.

Detalii de plată: Pentru rezervarea locului este necesară achitarea prin transfer bancar a sumei de 3800 lei în baza facturii de avans.

Reduceri: Pentru două persoane din aceeași organizație se acordă o reducere de 5%, iar pentru trei persoane se acordă o reducere de 7%.

Alte beneficii: Cumperi cursul acum și beneficiezi de două sesiuni de consiliere individuală!

Devino liderul de neînlocuit!

Înscrie-te la curs şi află cum poţi atrage şi motiva oamenii care aduc un plus de valoare echipei tale.

  Perioada de desfășurare:

  31 Ianuarie - 4 Aprilie

  Pentru această sesiune înscrierile au luat sfârșit.

  Înscrie-te în lista de așteptare pentru următorul curs și fii prima persoană care își rezervă un loc.