Sinergia echipei tale o poate propulsa la următorul nivel

Investește în dezvoltarea echipei tale!

Află cum îți pot oferi suportul necesar pentru a cunoaște și înțelege modul de desfăşurare al interacțiunilor dintre membrii echipei tale.

„Prin abordarea flexibilă între nivelele operaționale și tactice ale unui formator, a dovedit că este capabilă să se adapteze ușor nevoilor și exigențelor tinerilor și poate să formeze o echipă devenită model la nivel internațional. A lucra cu Paraschiva înseamnă a avea rezultate deosebite, într-o atmosferă relaxată, dinamică și plină de umor.” Alexandru Andrășanu, Expert UNESCO

Ateliere pentru performanța muncii în echipă

Experiența profesională de peste 16 ani în lucrul cu oamenii, precum și studiile de specialitate m-au ajutat să descopăr cum să acționez în diverse contexte, ce metode să aplic și cum să interacționez eficient cu variate tipologii umane. Astfel, am reușit să dezvolt atelierele de performanță destinate managerilor. Descoperă mai jos ce presupune consultanța pentru echipe și cum se desfășoară.

Ce reprezintă atelierele pentru performanță?

De cele mai multe ori, abilitățile de lucru cu echipa nu sunt învățate. Fiecare manager își formează de-a lungul carierei propriul stil de interacțiune cu echipa. Atelierele au scopul de a îmbunătăți rezultatele prin dezvoltarea abilităților managerilor de gestionare și de motivare a echipei într-un mod practic și interactiv.

  • Atelierele se derulează o dată la două săptămâni și au o durată de 1,5 ore. Scopul este creșterea performanței echipei;
  • Una dintre modalitățile de creștere a performanței este identificarea soluțiilor pentru problemele cu care se confruntă echipa, acest lucru facilitând evoluția spre următorul nivel de performanță;
  • Specialistul din exterior are curajul de a adresa întrebări pertinente și încurajează membrii echipei să dezbată problemele existente.
  • Durata minimă a atelierelor de performanță este de 10 sesiuni.

De ce este utilă consultanța pentru echipe?

Atunci când membrii unei echipe se cunosc foarte bine între ei evită să discute sincer despre problemele cu care se confruntă. De obicei, apelează la diverse scuze care îi îndepărtează de la procesul îndeplinirii scopului comun.

  • Persoana din afara companiei încurajează echipa să renunțe la scuzele comune: “Acest lucru ar fi foarte dificil de făcut.”, “Nu am mai făcut niciodată așa ceva.”, “Nu cred că este o idee bună.”, “Nu avem resurse să facem asta.”, “Au mai fost propuneri de îmbunătățire și ne-am entuziasmat, însă, în realitate, nu s-a întâmplat nimic.”, “Departamentul X trebuia să inițieze procesul, dar nu a făcut-o încă.”
  • Specialistul stimulează membrii echipei să exprime clar și onest referitor la problemele existente în cadrul grupului sau al departamentului.
  • Persoana din exterior facilitează procesul de orientare al echipei către scopul comun.

Detalii organizatorice

Randamentul atelierelor de performanță va fi măsurat prin intermediul feedback-ului solicitat la finalul fiecărei întâlniri, a formularelor de feedback distribuite la sfârșitul celor 10 săptămâni de consultanță pentru echipe, precum și prin compararea indicatorilor inițiali cu indicatorii finali.

Cum va fi evaluată eficiența atelierelor de performanță?

Randamentul atelierelor de performanță va fi măsurat prin intermediul feedback-ului solicitat la finalul fiecărei întâlniri, a formularelor de feedback distribuite la sfârșitul celor 10 săptămâni de consultanță pentru echipe, precum și prin compararea indicatorilor inițiali cu indicatorii finali.

Cum este asigurată confidențialitatea discuțiilor?

Vom încheia împreună un contract în care vor fi menționate prevederi clare referitoare la respectarea confidențialității de către fiecare dintre părțile implicate.

Care sunt pașii pentru solicitarea serviciului de consultanță pentru lucrul în echipe?

Primul pas pentru solicitarea organizării atelierelor de performanță este completarea formularului de înscriere. Ulterior, te voi contacta pentru o discuție inițială privind detaliile logistice și modul de desfășurare al atelierelor.

Cum putem lucra împreună

Curs de Inteligenţă socială şi emoţională pentru manageri

Te invit să ne cunoaştem mai bine în cadrul acestui curs.

Vezi detalii

Modelarea stresului în echipă

Triumfă în lupta cu stresul și descoperă abordările sănătoase de gestionare.

Vezi detalii
,,Ca manager de proiect trebuie să ai curaj să planifici imposibilul şi mult noroc să găseşti oamenii care să-l facă posibil. Am colaborat cu Paraschiva în proiectul FORTE unde cele două condiții s-au întâlnit. A fost mult, a fost greu, dar a fost frumos şi ea a ştiut să treacă peste toate dificultăţile cu umor şi perseverenţă. A devenit până la finalul proiectului punctul de echilibru dar şi motorul echipei gestionate de ea.” Ina Rizoaica, Manger proiecte World Vision România